Çinli taykonotlar dünyaya dönmeye hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Shenzhou-13 taykonotları Çin’in dünya yörüngesinde kurduğu Tiangong (Gök Sarayı) uzay istasyonunda beş aydan fazla bir süredir çalışıyor ve yaşıyor. Üç taykonotun 180 günlük görev süresinin ardından önümüzdeki hafta Dünya’ya dönmek için hazırlık aşamasına girmesi bekleniyor.

Zhai Zhigang, Wang Yaping ve Ye Guangfu’dan oluşan taykonot ekibi, önceki gün Çin’deki öğrencilere ikinci kez canlı ders vermişti.

Çin Taykonot Eğitim Merkezi Havacılık ve Uzay Tıbbı Mühendisliği Genel Ofisi’nden yardımcı araştırmacı Zhong Weiwei, istasyondan ayrılmadan önce Tianzhou-3’teki paketler ve çeşitli ürünler dahil olmak üzere birçok malzemenin toparlanması gerektiğini belirtti. Bir aydan fazla süre sonra fırlatılıp uzay istasyonuyla kenetlenecek olan Shenzhou-14 görevi için gerekli ekipmanların önceden yerleştirilmesi gerektiğini dile getiren Zhong Weiwei, ayrıca uzaydan önemli numunelerin getirilmesi ve bunun gibi bir dizi çalışmaların da önceden planlanması gerektiğini belirtti.

Alınan bilgiye göre, mevcut Shenzhou-13 ekibini oluşturan üç taykonotun fiziksel ve psikolojik durumları beklenenden daha iyi ve Dünya’ya dönüş koşullarını karşılıyor. Son günlerde taykonotlar temel olarak çalışmaların dışında fiziksel güçlendirme egzersizlerini arttırıyor. Zhong Weiwei, bu aşamada taykonotların güvenli bir şekilde yere inebilmesinde vücut egzersizlerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Giriş Yap

Sağlık ve Hastalık ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -